Etusivu » Tuki » Hakusuodattimella parempia hakutuloksia

Hakusuodattimella parempia hakutuloksia

Starter No
Mini No
Active Yes
Pro Yes

Hakusuodatintoiminnon avulla asiakas löytää nopeasti juuri hänelle oikean tuotteen verkkokaupan tuotteiden joukosta. Tuoteryhmäsivulla tai hakutulossivulla voidaan näyttää hakusuodatin, jolla asiakas voi rajata pois esimerkiksi itselleen väärän kokoiset tai hintaiset tuotteet.

Hakutulos suodattimella

Hakusuodattimella voidaan suodattaa seuraavia tietoja:

  • Tuoteryhmät
  • Hintaväli
  • Valmistajat
  • Tuotearviot
  • Uudeksi merkityt
  • Lisäkentät (esim. koko, väri jne.)

Kun tuotteen ominaisuuksia on määritetty vaihtoehdoiksi tai muiksi lisäkentiksi, voidaan näitä ominaisuuksia käyttää hakusuodattimen rajauksessa. Tuotteen lisäkentät saat lisättyä hakusuodattimeen kohdassa Tuotteet > Tuotetyypit > [tuotetyyppi] > Lisäkentät.

Tuotteen attribuutit suodattimeen

 

Käyttöönotto

Voit aktivoida toiminnon kohdassa Asetukset > Hakuasetukset. Sivulla on hakusuodatuksen päälle/pois -asetus, ja sen lisäksi voit käyttää automaattista hakusuodatuksen näkymää tuotelistauksissa.

"Näytä automaattisesti tästä tuoteryhmäsijainnista" -arvo tarkoittaa tuoteryhmätasoa, josta alkaen hakusuodatin näytetään.

  • 0: ei käytössä
  • 1: päätuoteryhmästä alkaen
  • 2: toiselta tuoteryhmätasolta alkaen

Hakusuodattimen asetukset

 

 

 

Tuotteiden järjestys hakusuodatuksen listauksessa

Jos tuoteryhmiin on asetettu automaattinen hakusuodatuksen näkymä päälle, ei tuoteryhmäsivulla näy enää normaali tuotelistaus, jonka tarkan järjestyksen voisi määritellä tuoteryhmäsivun asetuksissa, vaan sen sijaan hakualgoritmi määrittelee tuotteiden järjestyksen. Järjestys määräytyy seuraavalla kaavalla:

productSortPosition = arithmetic average( productPosition + ( categoryDepth ) * 200 )

 

Eli jos tuote on liitetty useampaan tuoteryhmään, sen sijainneista eri tuoteryhmissä lasketaan pisteytys, joka vaikuttaa tuotteen sijaintiin listauksessa. Jos esim. verrataan kahta tuotetta keskenään, näistä se, joka on keskimäärin ylempänä tuoteryhmissä niiden lajittelujärjestyksessä, pitäisi olla toista ylempänä myös hakusuodatuksen listauksessa.

 

Hakusuodatuksen asetusten näkyminen asiakaspuolella

Kaupan asiakaspuolella hakusuodatuksessa ominaisuusvalinta näkyy vain, jos kyseisessä näkymässä on riittävästi samanlaisia tuotteita. Jos esim. tuoteryhmänäkymässä on yli 75 %:lla tuotteista sama ominaisuus, kuten väri tai koko, määritelty, näkyy hakusuodatuksessa valinta tälle. Jos listauksessa on vähemmän tuotteita, joilla on sama ominaisuus, hakusuodatuksessa ei näy valintaa tälle ominaisuudelle.

Hakusuodatuksessa näkyvät monivalinta-attribuutit, kuten väri, numeraaliset attribuutit, kuten hinta ja kyllä/ei -valinnat.

 

Hakusuodatuksen FAQ

K: Miksi tuotteiden lisäkentät joskus näkyvät ja joskus eivät?
V: Hakusuodatuksessa näytetään lisäkentät, jotka löytyvät vähintään 75 %:ssa hakulistauksen tuotteista. Tämä pätee vain itse määriteltyihin tuotetyypin lisäkenttiin. Hinta, uutuus, tuoteryhmä ja valmistaja näkyvät hakusuodatuksessa aina.

K: Haluaisin muuttaa hakusuodatuksessa näkyvien lisäkenttien järjestystä. Voinko muuttaa sitä?
V: Lisäkenttien järjestystä ei saa muutettua.

 

Hakusanoja: suodattava, hakusuodatin, hakusuodatus, filtteröivä, hakufiltteri, haku, suodatin, filtteri, faceted search

Jaa sisältö