Etusivu » Tuki » Paytrail

Paytrail

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Paytrail (entinen Suomen Verkkomaksut) on maksuoperaattori, jonka avulla saat kaikki kotimaiset verkkopankit ja luottokortit maksutavaksi kauppaasi yhdellä sopimuksella.

 

Paytrail-maksupalvelun hinta

Vilkas verkkokauppiaille Paytrailin maksupalvelun kuukausimaksu on 0 € / kk eli siinä ei ole kiinteitä kuluja. Maksupalvelun kulut kauppiaalle muodostuvat maksetuista maksuista seuraavasti:

 

  • Pankit: 0,40 € + 2,30 %
  • Luottokortit 0,40 € + 2,30 % (Visa, MasterCard, Eurocard)
  • American Express: 0,40 € + 3 %
  • MobilePay: 0,40 € + 2,30 %
  • Collector 0,40 € + 2,30 %
  • Jousto 0,40 € + 2,30 %

 

Paytrailin asentaminen kauppaan

Luo uusi maksutapa Asetukset > Maksu -sivulla valitsemalla maksutapavalikosta "Paytrail" ja "Tallenna".

Uusi maksutapa lisätään listaan. Avaa luotu maksutapa klikkaamalla sen nimeä ja lisää Asetukset välilehdellä "Kauppiastunnus" ja "Kauppiasvarmenne" jotka ovat Paytrailin toimittamissa dokumenteissä. Jos et ole tehnyt vielä sopimusta Paytrailin kanssa, voit tehdä sen "Tilaa palvelu" linkistä "Asetukset" välilehdellä.

Laita lopuksi maksutapa näkyviin Yleinen -välilehdellä. Halutessasi voit nimetä maksutavan esimerkiksi muotoon "Verkkopankit ja luottokortit" jolloin asiakkaasi ymmärtävät maksutavan valitasivulla mistä on kyse.

Maksutapojen logojen asettaminen näkyviin kauppaan

Voit asettaa Verkkomaksujen sopimuksessasi olevien maksutapojen logot kauppaan näkyville kohdasta Ulkoasu > Ulkoasun yksityiskohtainen muokkaus -sivulla. Paina "Lisää sivuelementti" linkkiä ja rastita "Hyväksyttyjen maksutapojen logot (Paytrail)" ja paina "Käytä" nappia. Tallenna lopuksi painamalla "Tallenna"-nappia.

Voit muuttaa maksubannerin asentoa (pysty/vaaka) Asetukset > Maksu > Paytrail > Lisäasetukset -sivulla. Rinnakkain näytettävien logojen määrän voi muuttaa "Sarakkeiden määrä" valinnalla.

Maksutavan ohitus

Tilausprosessissa oleva maksutavan valinta-sivu voidaan esittää eri tavoin. Valitse asettelu Asetukset > Maksu > Paytrail > Maksulomake -sivulla. Paytrailin lisäpalveluna maksutavan valinta voidaan upottaa suoraan verkkokaupan sivulle:

Maksutavan valinnan ohitus

Maksutavan valinnan ohitus

Lue myös:

 

Paytrailin käyttö

Kun tilaus on maksettu Paytrailin maksutavalla, tilauksen "maksettu" tila menee päälle automaattisesti. Tarkemmat maksun tiedot näkyvät tilauksen maksutavan välilehdellä. Täällä näkee Paytraililta palautuneita tietoja, kuten maksun tunnus, maksun tila ja esim. millä maksutavalla asiakas on maksanut Paytrailissa. 

Tällä sivulla löytyy myös seuraavat napit

  • Maksun tila - Tällä voi kysyä tänän hetkisiä tietoja Paytrailin päästä. Tätä kannattaa käyttää jos esimerkiksi maksun tiedot ei näyttäisi tuleen normaalisti täydellisinä kauppaan.
  • Hyvitä tilaus - Voit tehdä tällä maksusta hyvityksen eli palautuksen asiakkaalle. Sen yläpuolella olevaan summa-kenttään voi määritellä palautettavan määrän ja sitten napsauttaa hyvitä tilaus nappia.

 

Paytrail FAQ

Kauppaani tulee osa tilauksista ilman "maksettu" tilaa. Mitä se tarkoittaa?
Paytrail maksupalvelu lähettää kauppaan tiedon onnistuneesta maksusta, jolloin tilauksen "maksettu" tila menee päälle automaattisesti. Eli jos "maksettu" tieto puuttuu tilaukselta, niin asiakas ei ole joko maksanut tilausta tai sitten tieto maksusta ei ole syystä tai toisesta tullut kauppaan asti.

Mitä minun kannattaa tehdä jos kauppaan tulee maksamattomia tilauksia?
Maksamattomat tilaukset kannattaa tarkistaa maksupalvelusta, että onko ne oikeasti maksamattomia vai ei ja sitten kuitata hylätyksi päivän parin päästä jos maksua ei näy maksupalvelussa.

Voinko estää, että kauppaan tulisi vain maksetut tilaukset?
Kyllä. Kaupan hallinnassa kohdassa Asetukset > Maksu > [avaa Paytrail] > Yleinen löytyy asetus "Tilaus muodostuu: ennen maksua / maksun jälkeen". Jos valitset, että tilaukset muodostuu vasta maksun jälkeen, niin maksamattomia tilauksia ei tule enää kauppaan muuta kuin poikkeustapauksissa.

 

Jaa sisältö