Etusivu » Tuki » Tuoteryhmäalennus

Tuoteryhmäalennus

Starter No
Mini No
Active Yes
Pro Yes

Tuoteryhmäalennuksella voit määritellä tuoteryhmän asetuksissa alennuksen kaikille tuoteryhmän tuotteille, mikä on helppo tapa tehdä alennuskampanjoita. Alennukset näkyvät tuotteiden tiedoissa tuotelistauksissa ja tuotesivuilla. 

 

Tuoteryhmäalennuksen asetukset

Mene kohtaan Sisältö/Tuoteryhmä > Lomakenäkymä ja avaa tuoteryhmän asetukset. Tuoteryhmäalennus-välilehdellä, saat määritettyä tuoteryhmälle halutun alennuksen ja sen voimassaolon.

 

Näin saat helposti tehtyä alennuksen kaikkiin kyseisen tuoteryhmän ja sen alatuoteryhmien tuotteisiin.

 

Asetukset yksittäisessä tuotteessa

Tuoteryhmäalennus-välilehden Tuotteen asetuksissa on mahdollista rajata tuote pois tuoteryhmäalennuksista. Välilehdeltä näkee myös tarkemmin, mikä tuoteryhmäalennus on voimassa tuotteelle. Vain yksi tuoteryhmäalennus on voimassa tuotteella yhdellä kertaa ja voimassaoleva alennus määräytyy tuotteen Tuoteryhmät-välilehdellä olevien tuoteryhmäliitosten järjestyksestä. Ylin tuoteryhmäliitos, josta tulee tuotteelle tuoteryhmäalennus, on aina voimassa.

 

Tuoteryhmäalennukset ja hinnastot

Tuoteryhmäalennus ei vaikuta hinnastoista tuleviin tuotteiden hintoihin. Tuoteryhmäalennus vaikuttaa vain tuotteen listahintaan. Kaupassa voi siis olla tuoteryhmäalennuksia normaaleihin hintoihin ja sen lisäksi esim. jälleenmyyjien hinnasto ja sitä kautta jälleenmyyjille täysin omat tuotteiden hinnat. Hinnastoilla on mahdollista tehdä myös ostoskorin alennus ja se on mahdollista antaa vielä tuoteryhmäalennuksien päälle.

 

Muut liittyvät asetukset

Jotta alennukset näkyvät asiakaspuolen sivuilla, kohdassa Tuotteet > Hinnastot > Lisäasetukset täytyy laittaa alennuksien näyttäminen tuotesivuilla päälle. Jos tällä sivulla on asetettuna "käytä listahintoja", niin alennukset eivät näy tuotelistauksissa tai tuotesivuilla, vaan niissä näkyvät normaalit listahinnat.

 

Jotta alennukset näkyisivät tuotesivuilla ja tuotelistauksissa selkeästi, kohdasta Tuotteet > Tuoteasetukset > Tekstit voi määritellä, että alennus näytetään myös prosentteina.

 

 

 

Tarjoustuotteet tuoteryhmä

Väliaikaisten eri tuoteryhmien alennuksien lisäksi tällä toiminnallisuudella voi myös tehdä kauppaan esimerkiksi "Tarjoustuotteet" nimisen tuoteryhmän, johon voi määritellä halutun pysyvämmän alennuksen. Siihen voidaan liittää ja vaihtaa niitä tuotteita, joita alennus halutaan koskevan. 

 

Jaa sisältö