Etusivu » Tuki » Tuotteen vaihtoehtojen ohjattu luontitoiminto

Tuotteen vaihtoehtojen ohjattu luontitoiminto

Starter No
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Tuotteelle saa luotua vaihtoehtotuotteita ohjatulla luontitoiminnolla tuotteen asetuksissa Vaihtoehdot-välilehdellä. Ohjattu luontitoiminto muokkaa vaihtoehtotuotteiden taustalla olevia rakenteita tuotetyypeissä automaattisesti. Tuotetyyppien rakenteesta tarkemmin tässä ohjeessa: Vaihtoehtuotteiden luominen perinteisellä tavalla.

 

Huom! Kun tuotteille luodaan vaihtoehtoja, jokaiselle tuotteelle ei kannata luoda omaa tuotetyyppiä. Tuotetyypit ovat normaalisti isompia kokonaisuuksia. Tuotetyyppi voi olla nimeltään esimerkiksi vaatteet tai tuotteet-väreillä, ja kaikki tuotteet, joilla on samankaltaisia vaihtoehtojen valintoja asiakkaille, voi luoda samalla tuotetyypillä.

 

Tuotteelle saa lisättyä vaihtoehtoja ohjatulla luontitoiminnolla, kun napsauttaa tuotteen asetuksissa Vaihtoehdot-välilehdellä keltaisen tekstilaatikon sisällä olevaa Käynnistä tuotteen vaihtoehtojen ohjattu luontitoiminto -linkkiä ja seuraa ohjatun toiminnon ohjeita.

Kaupassa voi olla erilaisia tuotetyyppejä, kuten esimerkiksi paidat, housut ja kengät. Näillä on omanlaisiaan vaihtoehtoja. Samassa tuotetyypissä olevilla tuotteilla on samoja vaihtoehtoarvoja valittavana, mutta niiden ei tarvitse olla täysin samanlaisia kaikissa tuotetyypin tuotteissa.

Vaihtoehtoja tehdessä tuotteelle valitaan sopiva tuotetyyppi, jos sellainen on jo olemassa, tai luodaan uusi tuotetyyppi ja annetaan sille nimi. Tälle tuotetyypille voidaan luoda uusi lisäkenttä, kuten koko, ja sille kaikki valittavissa olevat arvot.


Tämän jälkeen ohjattu luontitoiminto esittää vaihtoehtotuotteet, joita on luomassa. Tässä vaiheessa voit muuttaa tuotenumeroita tai poistaa tiettyjä vaihtoehtoja, joita ei halua luoda tälle tuotteelle. Listan alareunassa on myös valinta Aseta tuotteen luodut vaihtoehdot näkyviin, jonka voi valita ennen siirtymistä seuraavalle sivulle.

Tämän jälkeen valitaan tapa, miten vaihtoehdot näkyvät ja miten ne valitaan tuotesivulla. Yleensä käytetään vaihtoehdoille alasvetovalikkoa, mutta on mahdollista käyttää myös esimerkiksi listamaista vaihtoehtojen esitystapaa. Kun tällä sivulla napsauttaa Valmis, kauppa luo tuotteelle vaihtoehdot.

Uudet lisätyt tuotteet ja tuotevaihtoehdot menevät oletuksena Piilotettu-tilaan, joten ne täytyy asettaa näkyviin, jos haluat ne asiakkaiden näkyville kaupassa. Piilossa olevat tuotteet näkyvät harmaalla tekstillä listassa ja näkyviin laitetut taas näkyvät selkeämmällä mustalla tekstillä. Jos ohjatussa luontitoiminnossa ei ole valinnut, että luodut vaihtoehdot asetetaan näkyviin, voi ne tässä listassa valita ja asettaa näkyviin listan yläreunassa olevasta Näkyvyys-napista.

Kun tuotteelle on luotu vaihtoehdot ja ne on asetettu näkyviin, kannattaa tarkistaa, miltä tuote näyttää kaupan asiakaspuolella.

Kun luodaan uusi tuotetyyppi automaattisella vaihtoehtojen luontitoiminnolla, niin tämä muodostuu kohtaan Tuotteet > Tuotetyypit. Sieltä voi muokata tuotetyyppiä suoraan. Jos esimerkiksi vaihtoehtojen arvoissa on kirjoitusvirheitä tai niille tarvitsee kirjoittaa käännökset eri kielille, muutokset saa tehtyä muokkaamalla tuotetyyppejä suoraan tuotetyypin asetuksista.

 

Vaihtoehtojen asetukset päätuotteelta

Vaihtoehtotuotteella on omat asetuksensa, kuten kuvat ja tuotekuvaukset, mutta vaihtoehdot perivät päätuotteen asetukset, ellei vaihtoehdolle tallenna omaa asetusta. Esimerkiksi jos päätuotteelle on kirjoittanut tuotekuvauksen, tämä tuotekuvaus näkyy oletuksena kaikilla sen vaihtoehdoilla ellei näille kirjoita omaa tuotekuvausta.

Jos vaihtoehdolle on muuttanut esimerkiksi tuotekuvausta ja haluaisi taas palauttaa sille näkymään päätuotteen tuotekuvauksen, voi vaihtoehdolta poistaa tuotekuvauksen ja tallentaa. Tällöin vaihtoehdolla ei ole enää omaa versiota tuotekuvauksesta ja sen tuotesivulla näkyy taas päätuotteesta periytyvä tuotekuvaus.

 

Vaihtoehdon poistaminen tuotteelta

Jos tuotteelta haluaa poistaa vaihtoehtojen ominaisuuksia, tuotteen asetuksissa Vaihtoehdot-välilehdellä kohdassa Vaihtoehtoiset tuotteet täytyy valita halutut vaihtoehdot ja napsauttaa Poista. Tämän jälkeen kohdassa Vaihtoehtojen lisäkentät täytyy ottaa vielä kyseisten vaihtoehtojen lisäkenttien esimääritykset pois käytöstä. Tällöin vaihtoehto ja sen ominaisuus eivät ole enää tuotteella käytössä ja se ei näy esimerkiksi vaihtoehtojen valinnan pudotusvalikossa.

Jaa sisältö