Etusivu » Tuki » Verkkokauppa omalla domainilla

Verkkokauppa omalla domainilla

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Tämä ohje koskee vain Vilkas Suite kauppoja, joten jos haluat oman domainin Now kaupalle, niin siihen liittyen löydät ohjeet täältä: https://fi.nowsupport.vilkas.fi/yleistä/domain

 

Kun kauppa on aktivoitu, sille voidaan asettaa oma osoite. Domainin ylläpito voi olla millä tahansa domainpalveluntarjoajalla. Sen voi myös halutessaan ottaa meiltä ja tilata täältä: https://www.vilkas.fi/palvelut/oma-verkkotunnus.

Jos ylläpito on toisella palveluntarjoajalla, verkkokaupan tulevalle osoitteelle kannattaa domainin palveluntarjoajan asetuksissa tehdä (tai pyytää heidän asiakaspalveluaan tekemään) CNAME-tietue (record) osoitteeseen secure.vilkasgroup.com. Päädomain (osoite ilman www-alkua), ohjaa myös kauppaan, jos sille määritellään A-tietue osoitteeseen 89.250.61.34.

Sama teknisemmin ilmaistuna:
    www.sinun-kauppasi.fi. IN CNAME secure.vilkasgroup.com. 
sinun-kauppasi.fi IN A 89.250.61.34

Kun nämä asetukset on tehty, niin yhden - neljän tunnin päästä tieto muutoksesta on yleensä päivittynyt eteenpäin muille internetin palveluntarjoajille. Tällöin MyVilkkaassa saa asetettua kaupalle oman domainin käyttöön.

  
Saat asetettua domainin käyttöön MyVilkkaassa seuraavasti...
 
1) Kirjaudu MyVilkas-sivulle
2) Etusivulta valitse kauppasi kaupan nimen kohdalta.
 
 
 
3) Napsauta domain-asetukset.
4) Jos hankit domainin Vilkkaan kautta, saat sen valittua kaupalle. Jos domain on ulkopuoliselta palveluntarjoajalta, saat sen määriteltyä valitsemalla "other domain".
 
 
 

Sender Policy Framework (SPF)

Jos kaupassa käytetään oman domainin sähköpostia, domainin palveluntarjoajaa kannattaa pyytää myös lisäämään tämä Sender Policy Framework (SPF) include  "include:_spf.vilkas.shop" kyseiselle domainille.
 
SPF teknisemmin esimerkiksi näin:
    sinun-kauppasi.fi.  IN  TXT  "v=spf1 include:_spf.vilkas.shop ~all"

Mikäli sinulla ei ole vielä domainia, voit tilata sen miltä tahansa internetoperaattorilta. Domainin fi-päätteellä voit halutessasi tilata myös meiltä.

 

Kauppa alidomainilla

Jos haluat säilyttää kotisivusi erillään verkkokaupasta, yksi suosittu tapa kaupan osoitteelle on luoda sille alidomain. Tällöin domainille luodaan etuliite, jolloin kaupan osoite voi olla esim. kauppa.domain.fi ja kotisivut pysyvät osoitteessa www.domain.fi. Tällöin käytetylle alidomainille tehdään CNAME-tietue osoitteeseen secure.vilkasgroup.com.

Sama teknisemmin ilmastuna:

    kauppa.sinun-kauppasi.fi. IN CNAME secure.vilkasgroup.com.

 

Ilmainen SSL-sertifikaatti kaupan osoitteelle

Kun osoitteen asettaa kaupalle käyttöön, sille muodostuu automaattisesti Let's Encrypt SSL sertifikaatti. Tämä on kauppiaalle täysin ilmainen SSL-sertifikaatti, joka suojaa kaupan liikenteen. Kun SSL-suojaus tulee kaupalle, se toimii pakotetusti aina https-osoitteilla. Jos kauppasi osoitteelle ei tule SSL automaattisesti käyttöön, ole yhteydessä tukeen.

Täällä tarkempaa kuvausta SSL-sertifikaatista: https://www.vilkas.fi/tuki/ssl-sertifikaatti

 

Usean domainin liittäminen

Kaupassa voi olla vain yksi oletusosoite, joka näkyy kaupassa ollessa osoiterivillä. Jos halutaan ohjata useita domaineja tai alidomaineja kauppaan, niin näille ylimääräisille osoitteille voidaan tehdä HTTP 301 tai 302 redirect kaupan ensisijaiseen osoitteeseen tai tietylle sivulle. Tällöin käyttäjä ohjautuu kaupan sivuille toissijaisella osoitteella, mutta selaimen osoiteriville tulee näkyviin ensisijaisen domainin osoite. HTTP 301 redirectista käytetään joskus myös nimitystä URL-ohjaus.

Jos HTTP 301 tai 302 -ohjaus ei ole domainin ylläpitäjällä teknisesti mahdollinen, voidaan ohjaus tehdä A-record-ohjauksella IP-numeroon 89.250.61.18, eli ohjata liikenne meidän redirect-palvelimellemme. Kun domainin ylläpitäjä on tehnyt tämän ohjauksen, ilmoita tästä meille, niin teemme edelleenohjauksen kauppaasi. Veloitamme näistä redirect-palvelimen kautta tehdyistä ylimääräisistä domainohjauksista 55 € palvelumaksun (alv 0).

 

Jaa sisältö